Anbefal denne siden
 
 
 


Flytte databaser

fra en maskin til en annen er blitt mer og mer vanlig siden vi som brukere nå ofte har to eller flere maskiner. Fra gammelt av kunne database og bilder på din gamle databasen være plassert på lite egnet sted. Nye krav som er kommet fra MS tilsier litt mer systematikk. Dette gjelder særlig på maskiner som som har operativsystem som XP eller tidligere programvare og på denne maskinen har hatt databasen plassert under C:/Programfiler. Dette er en løsning som ikke er særlig godt egnet på MS Vista eller MS 7 og MS 8/8.1

Det anbefales at du allerede mens du har MS XP flytter databasen bort fra C:/Programfiler til et annet sted på PC-en som ikke ligger under Programfiler.
Etter at filene er flyttet vil man greit kontrollere at personene er til stede der de skal være. Imidlertid er det ofte da at bildene er feil. Vanligvis er dette at stien til bl.a. bildene er feilaktig plasser. Dette ordnes ved å benytte rutinen under Hjelpeprogram som omhandler global søk og erstatt. Dette er nærmere forklart i hjelpefilene til BK.

Prinsippet om å ta sikkerhetskopi av din database til et annet sted på din PC kan også brukes til å Flytte database fra et sted på PC-en til et annet sted (samme eller ny PC)

Det man må være oppmerksom på er Bilder, Media og Eksterne textfiler kan være "uriktig" plassert, sett i forhorhold til hvor du har filene plasser nå.

For å rette opp dette kan du bruke Global søk og erstatt under hjepeprogram i programmet. Se nærmere om dette i hjelpefilen.

Flytte Databasen fra en maskin til en annen.

Det enkleste er at du har samme plassering av databasen på gammel og ny datamaskin.

Da kan man kopiere over mappen DATA med alle filer og de tre underliggende mappene TEXT, PICTURE og MEDIA til f.eks. en Minnepinne.
Deretter forflytter man seg til den nye maskinenn som er ferdig installert og satt opp. Man kopierer da fra Minnepinnen mappen DATA med alle underliggende filer og mapper inn over det som var opprettet på ny maskin. Da har du med deg alle oppsett fra gammel maskin til den nye.

Det overnevnte er at du har lik struktur på begge maskiner.

Du kan også benytte deg av muligheten Sikkerhetskopiering fra programmet til å lage en sikkerhetskopi til CD eller minnepinne, se beskrivelsen i hjelpefilen til programmet.

 

Ute på tur


En metode jeg praktiserer, er å ha databasekopi på en minnepinne. I tillegg på minnepinnen har jeg også siste versjon av programmet. Da kan jeg installere programmet hos mottaker, plugge inn minnepinnen og man kan "kose" seg med slekta.

Copyright © 2012 Brother's Keeper. All Rights Reserved | HTML5 | CSS